Om værket Knallertsange

Værket Knallertsange er et konceptuelt værk, hvor rammen er Tine Louise Kortermand og Vivi Christensens 3 ugers turné på knallert på Fyn og øerne. (2004)

Værket består af 12 sange for knallert og vokal; lydene fra knallerterne fungerer som underlægningsmusik til sangene. De to performere kører rundt i guldglitrende dragter, lange støvler og et par højttalere fastspændt til bagagebæreren og opfører deres sange for folket. De henvender sig direkte til publikum, som nogle gange kun er en enkelt person og spørger, om de vil høre en sang.  

Deres knallertrute er ikke planlagt. De sætter ofte fingeren et tilfældigt sted på kortet, hvorefter de begynder at køre derhen. Hvis de ser noget spændende undervejs, så ændrer de rute og kører efter det. På den måde får de selv nogle nye og overraskende oplevelser.

Mange af de 12 sange er lavet under knallertturen, idet de digter og synger om nogle af de mennesker de møder. En del af konceptet er også knallertdagbogen, hvor de skriver om deres oplevelser. Se www.knallertsange.dk