Baggrund

FEM SPOR I NY DANSK MUSIK er et digitalt læremiddel til musikundervisningen i folkeskolen, der giver en forståelse af ny musik som skrives i dag. 

Ny kompositionsmusik er for alle
Ny musik, skabt af komponister i vores samtid, udgør et felt præget af kunstnerisk mangfoldighed. Det er musik, der hele tiden udvikler sig, overskrider grænser, interagerer med andre kunstarter og viser nye veje. Måske netop derfor appellerer ny musik ofte umiddelbart til børn. Den er åben og abstrakt, og man kan lytte til den, gå på opdagelse i den og opleve den på alle mulige måder.

Alsidigt materiale
Med Fem spor i ny dansk musik ønsker vi i Dansk Komponistforening at tilbyde et alsidigt læremiddel, der inspirerer, er nemt at gå til og som kan bidrage med kvalificeret materiale, gode opgaver og anbefalinger til en musikundervisning, der kan varetages af en folkeskolemusiklærer og en musikskolelærer i fællesskab.

De fem spor
Vi vil gerne vise en masse forskellige stykker musik og derfor har vi opdelt læremidlet i fem spor:

VOKALMUSIK, INSTRUMENTALMUSIK og ELEKTRONISK MUSIK er spor i læremidlet, hvor selve lydkilden giver musikken sit særlige udtryk og sin særegne lyd – stemmen, instrumentet eller den elektroniske lydkilde.

MUSIK FOR HJEMMEBYGGEDE INSTRUMENTER og KONCEPTUEL MUSIK er spor, der viser nogle tendenser indenfor ny musik, hvor komponister går nye veje og skaber musik ud fra nogle andre parametre, end dem vi kender – med helt nye, hjemmebyggede instrumenter eller hvor et gennemgående koncept er den bærende idé i værket. 

 

Vi er glade for, at du har valgt at sætte fokus på den ny musik som en del af din undervisning i faget musik. Har du spørgsmål til indholdet på denne hjemmeside, er du altid velkommen til at kontakte os på tlf. 33135405.  

God fornøjelse på jeres vej ind i musikken!