Instrumental musik > Bent Sørensen > Musikoplevelse > Elevside
Musikoplevelse

Opgave 2: Hvad sker der i Fantasmagoria?

Se filmklip 3: Bent Sørensens indledning til En nat i Fantasmagoria

2. En nat

Her er begyndelsen på en historie. Lyt til den. 

”Pil, vågn op.” Pils øjenlåg er tunge. Hun åbner dem langsomt og ser det slørrede omrids af Emils ansigt. Hun blinker et par gange. Han ligner også en, der lige er vågnet. Hun gaber og strækker sig. Var det hele bare en drøm? Hun har en følelse af at blive vugget blidt frem og tilbage. Over hende er himlen ved at blive mørk, og månen titter frem mellem et par enkelte skyer. Det må være nat. Har vi mon sovet så længe, tænker hun. Hun sætter sig op. I samme nu forstår hun, at de sidder i en lille robåd. Båden driver stille omkring på en stor blank skovsø. Alfen er væk.

”Hvad sker der?” udbryder hun.

”Vi må være der, hvor kilden ender,” siger Emil.

”Tror du vandet er magisk?” spørger hun. Pludselig begynder båden nemlig at bevæge sig, som om noget usynligt skubber den. De kigger begge ned i det mørke søvand, hvor skyerne spejler sig. Båden begynder at vippe voldsomt fra side til side.

”Hold fast!” råber Pil, og i næste sekund vipper båden hele vejen rundt. Hun opdager til sin overraskelse, at de kan trække vejret under vandet. Hun åbner øjnene. De sidder stadig i robåden, der nu sejler gennem en undersøisk verden med bølgende tangplanter. De kan næsten ikke tro deres egne øjne, da de kigger sig omkring dernede …

 

  • Lyt til musikken mange gange
  • Brug jeres fantasi og lad musikken fortælle jer, hvordan historien fortsætter
  • Hvad ser Pil og Emil under vandet? Hvordan slutter sejlturen?

Se filmklip 4: Bent Sørensen fortæller om musikken