Instrumental musik > Bent Sørensen > Musikoplevelse > Elevside
Musikoplevelse

Opgave 1: Hvad sker der i Fantasmagoria?

Se filmklip 1: Bent Sørensen i sit værksted

Se filmklip 2: Bent Sørensens indledning til En morgen i Fantasmagoria

1. En morgen

Her er begyndelsen på en historie. Lyt til den.

Pil tager fat i teltets lynlås og åbner den med et snuptag. Hun indsnuser den friske morgenluft og kigger ud på det dugvåde græs med de glinsende spindelvæv. Solens første stråler falder på den hvide dis, der ligger henover familiens teltlejr. Hun er tørstig. Hun husker, at der er en ren kilde i nærheden, som man kan drikke af. Hun stikker fødderne i sine klipklapper og går et par skridt væk fra det lille telt, som hun deler med sin lillebror Emil.

”Vent på mig!” Det er Emil, der bakser med at komme ud af sin sovepose. Det våde græs klasker mod deres ben, da de sammen går ned mod kilden. Pil går ud i det lave vand, til det når hendes ankler. Hun fylder sin vandflaske og drikker et par slurke. Det smager friskt. Emil gør det samme. Da hun kigger op igen, får hun pludselig øje på noget, der hænger i luften lige foran dem. Det ligner i første omgang en stor guldsmed, men det er det ikke. Det er en lille alf, der med sine gennemsigtige vinger holder sig svævende i luften. Alfen kigger skiftevis over sin skulder og derefter på Pil og Emil.

”Jeg tror, at den vil vise os noget,” hvisker Emil. Pil nikker langsomt. Alfen vender omkring med en hurtig bevægelse og flyver væk fra Pil og Emil. Den flyver lavt henover kilden, der bugter sig ind mellem træerne. Pil og Emil følger efter. Inde mellem træerne bliver den hvide dis tættere, og træerne bliver større…

  • Lyt til musikken mange gange
  • Brug jeres fantasi og lad musikken fortælle jer, hvordan historien fortsætter
  • Hvad sker der, når Pil og Emil følger efter alfen?